Yogakurs

Yoga for alle nivå!

Velkommen til iFlyt senteret i Kristiansand, en sone hvor du ikke blir bedømt for prestasjoner, men heller løftet for den du er.
EARLY BIRD PRIS FREM TIL 1/6-24!

YOGA FOR NYBEGYNNERE

16 UKER (oppstart 22. August 2024)
Torsdager 16:15 - 17:30

INVESTERING: 2 996,- (749,- pr mnd)

* ved påmelding før 01.06.24

NORMALPRIS: 2 996,- (749,- pr mnd)

* Gir deg tilgang både torsdag og fredag!

* Betaling kan deles i 2

* Student/uføre: 50,- rabatt pr mnd

Fokus i timene

YOGA MIX

16 UKER (oppstart 23. August 2024)
Fredager 16:15 - 17:30

INVESTERING: 2 996,- (749,- pr mnd)

* ved påmelding før 01.06.24

NORMALPRIS: 2 996,- (749,- pr mnd)

Prev early bird: 2 516,- (629,- pr mnd)

* Gir deg tilgang både torsdag og fredag!

* Betaling kan deles i 2

* Student/uføre: 50,- rabatt pr mnd

PÅMELDING

Testimonials

Jeg praktiserer yoga hos Kenneth (KMyoga) det tredje året.

Timene er varierte, en blanding av aktivitet og hvile, konsentrasjon, balanse, flow, styrke og igjen hvile. Og pust. Fokus på små (men viktige) detaljer i stillingene, for å unngå feilbelastninger.

Samtidig er det rom for å utforske. Yogatimene gir meg energi og evnen til å gi slipp.

Alle er velkomne, unge og eldre, menn og kvinner, trente og utrente 🤸.

Bare kom! Vær med! Det er lov å være akkurat der du er, fysisk og mentalt. Vær til stede 🙏!

- Marianne Lohne

Kenneth. Her kommer noen tanker om hva din yogapraksis betyr for meg.
Jeg presiserer at måten du underviser på er svært viktig for meg.

En av grunnene er kanskje at jeg er blitt vant med måten du underviser på, men også at jeg i årenes løp har opplevd noen få andre instruktører, som etter mitt skjønn ikke er like gode som deg, eller som ikke passer for meg.

Du har en helt spesielt evne til å få alle til å føle seg vel. Du ser alle som kommer på timene og tilrettelegger deretter. Det synes jeg er helt unikt. Selv om det er vanskelig for noen, og lett for andre, så klarer du på en forsiktig og fin måte å gi alle utfordringer som passer den enkelte.

Du har stor respekt for alle mennesker og det viser du i timene. Du ser alle og får alle til å føle seg unike, uansett hvem vi er, hva vi kan og hvordan vi oppfører oss. Du er tålmodig, raus og fremhever aldri deg selv. Du har en helt spesiell evne til å få mennesker rundt deg til å føle seg bra. Håper inderlig innsatte i fengslet får oppleve dette. Jeg vet at det kommer til å bety mye for dem. Og en ting er yogaen, men det beste er nok din personlighet og det menneske du er.

For meg har selve yogaen du gir meg vært helt spesiell for dag en, og jeg ser for meg at jeg holder på til jeg blir 100…

Timene dine har gitt meg og gir meg fortsatt:
- ro og pusterom i hverdagen
- bedre kunnskap om kroppen min
- klarer bedre å sette grenser og utfordre meg selv
- din rolige stemme gjør at jeg klarer å konsentrere meg om meg selv og ikke hva alle andre gjør
- jeg får styrke, mobilitet, balanse og avspenning
- føler både kropp og sinn blir balansert og godt
- jeg kommer hjem fra timene lykkeligere enn da jeg gikk til timene
- jeg gleder meg til hver eneste time
- uansett program gjør du timene gode og varierte
- jeg har fått det bedre med meg selv både fysisk og psykisk
- jeg er blitt sterkere og mykere enn jeg noen gang hadde trodd jeg kunne bli
- du har lært meg å respektere andre mennesker på en bedre måte
... og slik kunne jeg fortsatt og fortsatt.

Takk, Kenneth for at jeg har fått bli kjent med deg og takk for timene dine, som du skjønner betyr ALT for meg.

- Eva Marit Gaukstad

Jeg begynte på Kenneth sine kurs for ett år siden.
I løpet av dette året har jeg ikke bare fått muligheten til å bygge styrke fysisk, men også blitt bedre kjent med meg selv gjennom å utfordre meg selv i nye øvelser. Både gjennom å ta tempoet ned og omfavne det saktegående, men også via leking med fleksibilitet og flyt.
Jeg har blitt glad i å utfordre meg selv og undersøke grenseoppgangene til min egen komfortsone. Men kanskje aller viktigst: å begynne å komme i kontakt med egen pust.

Kenneth er en ydmyk og dyktig lærer som fyller timene med utfordringer og humor. Han underviser med en lekenhet som smitter, og en faglighet som han deler med alle deltagerne på kursene.

- Nina Helene Skogli

Jeg er blitt undervist av yogalærere i London, Danmark og Oslo. Men Kenneth er den beste jeg har hatt. Life-changing for meg!

- Tone Martha Sødal

Jeg kan anbefale en yogatime med Kenneth før du går inn i helga!
Treningen gir deg ny energi, mental og kroppslig avspenning, styrke- og balansetrening i en morsom og uhøytidelig atmosfære. « Ikke se på sidemannen!
Her er du med din kropp, og gjør øvelsene sånn som kjennes rett for deg!
Dette handler ikke om å prestere, men å ha kontakt med seg sjøl og sitt indre», gjentar Kenneth mens deltakernes skuldre senkes og pusten blir rolig og dyp.

- Birgit Schulz

Først og fremst er timene velkomponerte. De er satt sammen på en måte som varmer opp og aktiverer både innsiden og utsiden av kroppen, og det er en meget god utvikling og flyt i timene.

Fra starten kommer man ved hjelp av pusteøvelser inn i en god fysisk og psykisk stemning som forbereder til de tynge og mer utholdenhetskrevende bevegelsesekvensene.

Hver time oppleves sekvensene som om de er satt sammen på nye måter og samtidig blir tidligere mønster «besøkt» og utvidet. Til sist føles det som om jeg har vært på en deilig reise innover i meg selv, selv om arbeidet med ytre fysiske detaljer som for eksempel hendenes plasseringer i forhold til skuldre, og knær i forhold til tær, har vært konsentrasjonskrevende.

Som instruktør/pedagog er Kenneth et strålende eksempel på inkludering av hver enkelt deltaker, han deler innsikter som knyttes til treningen og tilværelsen, og den beroligende musikken er også med på å gi en opplevelse av sammenhenger mellom kropp og sinn.

Selv har jeg vært profesjonell danser i en årrekke og samtidig koreograf på høyeste nivå. Jeg har trent mange av landets beste dansere og selv trent med disse og det kollektive aspektet har vært en stor del av drivkraften, å trene med andre, noe som er blitt sterkt utfordret nå.

Jeg underviser fortsatt i sceniske fag, danseteknikk, koreografi og bevegelseanalyse ved Kunsthøgskolen i Oslo og har selv trent ulike former for dans og bevegelse hele livet. En periode trente jeg yoga med Amal Naguib som hadde studert med yogi og lege Apa Pant i Bombei. Amal har skrevet en bok om Apa Pant og hans formidling av soløvelsen som jeg har fått. Av og til minner dine timer om denne måten å nærme seg yoga på, og jeg er takknemlig for påminnelsen. Siden jeg nå er eldre (66) og ikke er inne i et fysisk regime som tidligere, er dine timer en fantastisk god påminnelse om den kinestetiske sansen som stadig elsker å bli aktivert.

Mange takk for flotte yogatimer og så gleder jeg meg til fortsettelsen!

- Anne Grete Eriksen

Jeg er aktiv kampsportutøver med 3 nm-gull og har vært på det norske kendolandslaget siden 2013.
Jeg trener en del; kampsport, styrke og løping, cirka 12 timer i uka.

Hadde gjort litt yoga før jeg begynte hos deg, men det er flere år siden.

Startet igjen for å øke fleksibiliteten/mobiliteten og for å forebygge skader. Husker at det var flow-vinklingen som fikk meg til å melde meg på kurset ditt, alltid vært veldig fan av den måten å praktisere på.

Jeg trives veldig godt i salen på iflyt. Rommet er nydelig og gir en god atmosfære. Skulle jeg klage på noe måtte det være at det blir veldig fort varmt der med full sal og at det da støyer veldig utenfra når vinduene åpnes, men det er flisespikking. Liker veldig godt den uhøytidelige stemningen du skaper; det er lov å le, falle og prøve seg frem. Liker at du alltid gir alternative stillinger og bygger opp progresjoner. Liker fokuset på å bygge nødvendig styrke og at du holder flyten i timen gående med generelle tilbakemeldinger i stedet for å pirke på enkeltpersoner mens alle andre må vente. Skulle jeg ønske meg noe måtte det eventuelt være mer manipulasjoner/hjelp til å komme dypere inn i stillinger.

Det jeg kjenner mest på av utbytte så langt er økt kjernestyrke, muskelrekruttering og fleksibilitet, samt bedre balanse og kontakt med pusten. Merker det også i øvrig trening, spesielt teknikken på knebøy er blitt bedre etter hvert som mobiliteten har økt. Bruker også yoga som en del av oppvarmingen før kendoturneringer.

I forhold til egen praksis så gjør jeg ikke så mye ren yogapraksis i perioder med kurs, men inkorporerer en del i den ordinære treningen. Gjør ulike dynamiske flows som en del av oppvarming før styrketrening og strekker statisk et kvarters tid etter hver økt, så regner cirka to timer yogarelatert egenpraksis i uka.

I løpet av en session prøver jeg hovedsaklig å fokusere på pusten og på å aktivere kjernen. Målsetningene mine for nå er å bli komfortabel med å stå på hendene (nærmer seg gradvis), samt jobbe mot lotus (langsiktig mål, et godt stykke igjen!).

Synet mitt på yoga har endret seg noe, i det siste har jeg prøvd å legge egoet mer til side og å ikke fokusere så mye på prestasjon eller tvinge meg selv inn i stillinger. Jeg er sterkere enn jeg er fleksibel, så det er alltid fristende å anstrenge seg for å presse seg dypere, men begynner å få en følelse av at jeg ikke bør.

Alt i alt så føler jeg at synet mitt på yoga og det jeg ønsker meg fra praksisen harmonerer med det du underviser, så jeg trives godt!

- Kenneth Fredheim