8 UKERS PROGRAM

for kroniske ryggsmerter

UTFORDRINGEN!

DET FINNES EN VEI!

8 UKERS PROGRAM

OPPSTART 15/9-2021

PÅMELDING

Din coach: Kenneth Mortensen

kenneth mortensen ny

Din terapaut: Kasia Wilk

FAQ

Dette er ikke et vanlig fiks ryggen min program. Det handler om helhet – mind body connection. Vi ser ikke bare på det fysiske, men ikke minst sammenhengen mellom det mentale / emosjonelle og kroppen. Er du virkelig ute etter endring, så må vi gå dypere. Og det er nøyaktig hva du får i dette programmet. Er du klar for å bli dedikert og få en helt ny hverdag?

For det første må si se på selve spørsmålet som stilles, ikke minst ordet fikse.
Vi skal ikke fikse et problem. Vi må snu på det. Fokus på at noe skal repareres vil forsterke tanken om at noe er ødelagt. Vi skal se på nye metoder å nærme oss smerte og ubehag. På sikt så kan dette føre til en fantastisk endring.

Vi møtes som gruppe en gang per uke via Zoom. I tillegg møtes vi ulike ganger one-to-one, så vi kan gi enda mer i dybden på akkurat din situasjon.. Link-invites blir sendt til din e-post. Du får ved påmelding full oversikt over detaljer rundt dette.

Vi møtes som en gruppe (maks 12 påmeldte) online via Zoom. Det er viktig at du føler deg komfortabel i møtene, så gjerne legg til rette med et oppsett på gulv, i sofa, eller i seng, om det er smerter som stanser deg fra å sitte. Du får spesifikt program før oppstart. Det blir ulikt tema for hver uke. I tillegg er det rom for å ta opp hva enn det måtte være underveis. Det vil ligge en facebook gruppe klar for deg, som du kan delta i, stille spørsmål, og ikke minst ha samtaler med de andre deltakerne om du ønsker.

Du får tilgang til et veldig oversiktlig program på nett , hvor øvelser og fokus områder gås inn på i detalj. Det legges opp til 20-30 minutters daglig praksis, men dette kan du tilrettelegge selv. I tillegg vil det ligge ute dokumenter og linker som vil være svært verdifulle i prosessen.

Du trenger en yogamatte eller noe behagelig å sitte på. Det anbefales også å ha pute eller pledd tilgjengelig. Har du enten 2 blokker eller klosser, ha dem ved din side. Eventuelt kan du bruke et par tykke bøker. Ha også en stol tilgjengelig og gjør plass ved en vegg. Utenom dette, så er det bare deg selv som behøves 🙂

Du vil se at dette er annerledes enn ditt “normale” yoga program. Dette handler om mye mer enn å bruke øvelser for å bli mykere. Vi skal se på holdning, definitivt. Samtidig skal vi finne metoder for å være trygge i kroppen., hvor vi avspenner både kropp og sinn underveis. Ikke minst er det nødvendig å se sammenhengen mellom det fysiske og det mentale / emosjonelle.

Hvor mye penger har du ikke brukt på legebesøk, fysioterapaut, kiropraktor osv oppigjennom? Jeg mener bestemt det ikke er meningen du skal fortsette å gå til slik behandling til evig tid. Programmet her vil hjelpe deg å ta mer kontroll over livet ditt! Og sette igang en helse-reset på en helt annen måte.

Primært bør det utelukkes eventuelt bakenliggende mer alvorlige årsaker til dine smerter. Du bør sjekke ut tilstanden hos din lege. Det vanlige er at disse type smerter er mer udefinerbare, og det er et perfekt utgangspunkt til å gå løs på dette  programmet. Det er viktig at du føler deg trygg.

Har du fremdeles ikke vært hos din lege, og er usikker, så vær obs på om du burde oppsøke lege om følgende oppstår: 
Konstante smerter • Feber / vekttap • Sterk kraftnedsettelse i bestemte muskelgrupper som blir verre og verre • Bortfall av følesans øverst på innsiden av låret og / eller tap av kontroll over blære- og tarmfunksjon.

Kronisk for meg betyr at noe er stuck. Ikke bare fysisk. Det er en mental og emosjonell sammenheng. Har du hatt smerter / ubehag i 3 mnd eller mer så kalles dette gjerne kronisk. Prolaps i korsryggen vil normalt lege seg av seg selv, hvis du gir det nok tid. Har det gått 3 mnd eller mer så er det gjerne noe mer som ligger bak smertene.

Har du allerede tatt MR av ryggen din? Kanskje du til og med har operert? Hvordan har du det akkurat nå? Det er det viktigste. Et MR resultat kan leses på mange måter, og ulike kiropraktorer eller kirurger vil lese resultatet ulik. Jeg vil du skal tenke mer på hvordan du faktisk har det i hverdagen din, mer enn at ryggen din er skadet eller ødelagt. Har du allerede sjekket deg for alvorlige underliggende årsaker og hatt smerter i lang tid – uten å bli bedre – så må vi se på andre løsninger. En ny MR eller i det hele tatt å lene oss mot et MR resultat (prolaps, degenererte disker osv) kan ofte lede mer mot mer usikkerhet og bekymring enn en løsning.

Forskning på smertefrie mennesker viser at det er helt vanlig med aldersrelaterte vevsforandringer. Rundt 52 % har bulende virvelskiver, 90 % har forandringer som uttørkede skiver og 28 % har prolaps. Disse forandringene er helt normale og ingen av menneskene opplevde smerten på grunn av dette. Mange har prolapser i ryggsøylen som de aldri er klar over. Det er en naturlig del av av det å bli eldre.

Jeg gjorde alle de “rette” tingene presentert av helsevesen, fysioterapauter, kiropraktorer, osteopater osv. Det førte ikke til langvarig endring. Det fysiske var ikke nok. Jeg måtte isteden kjenne virkelig etter: Hvordan har jeg det? Hva gjør meg stresset i hverdagen? Jeg måtte også endelig begynne å tro på at det ikke var noe alvorlig galt med meg. Noe av det værste for meg var uroen og usikkerheten, og det å skulle forsøke å fikse meg selv – som bare skapte nye spenninger. Jeg måtte finne en annen vei.

Les mer om min historie her